maanantai 28. marraskuuta 2011

Etelä-Saaren valloituksen aloitus..

On jo aika paljon aikaa kulunu tost viimesest joten vähän päästän teit ajantasalle :)

Vime kirjoituksen jälkeen lähdimme vähän juomaan viintä rannalle jossa tuuli aika lailla, ja tultiin viel vähä enemmän kipeiks. Viinin ja kuumeen nousun jälkimainingeissa seuraavana päivänä pidimme museo päivän ja käytiin ilmasessa Te Papassa joka on tosi iso Uuden-Seelannin kansallis museo? Oli kaikkee maapallon toiminnast eläimiin ja suurista onnettomuuksista ja sodista ja maori kulttuurista. Oli siel ison jättikalmarin jäännöksetki, lievästi hassun näkönen sielä kupunsa alla.

 Ostettiin myös ne Aasian matkat ja tällä kertaa arpamme osui näin ; 3 viikkoa Filipiineillä ja loppu aika Vietnamissa, Kambodzassa ja Thaimaassa. Hyvä kevät tiedossa.

Lauantaina jatkettiin matkaa etelä-saarelle Pictoniin lautalla. Ei näkyny valaita ja tuulen aiheuttamat aallot ja niiden vaikutus laivaan vaikuttivat taas mahaani mitä hirveimmällä tavalla ja totesin ensi kerralla ihan suosiolla syöväni pahoinvointi pillerit :D

Sieltä sitten jatkettiin matkaa suoraa Nelsoniin mikä on Uuden-Seelannin vanhin kaupunki kuulemma ja yövyttiin hostellissa nimeltään Paradiso. Oli omat uima ja porealtaat ja ruotsalainen sauna jossa oli lämpöä noin 40 astetta ja kiukaalle ei saanut heittää löylyä. Ja ilmainen aamupalakin löytyi jos olisi vain herännyt aikaisin sitä syömään. Tosi hieno paikka.

 Sunnuntai oli todella aurinkoinen päivä ja vaikka jo vakioksi tullut tuuli lievästi vaivasi lähdettiin rannalle talsii ja kyl oli hienon näköst ja hiekka kuumaa. Rantakirput söivät jalkani ja kerättiin muutama hassu näkinkenkä niiku muumit konsanaan. Sit käytiin kattoo lähel sijaitseva Rabbit Island mikä on vissii karavaanareitten unelma ja tosi makee biitsi sielki. Siit ajettiin Westporttiin aikamme ihmeteltyämmä ja käytiin syömäs aika hauska lounas. Pihvi tuli kuumal kivialustal ja sai ite kypsentää sen niin kypsäks tai raa'aks ku halusi.Päivä oli ollut nätti kuten aikasemmin ilmoitin ja päätimme kokeilla telttailua. Ei hyvä. Tais jäädä siihen sitten. vuorattiin se jätesäkeil kuten luvattu mutta koko yön kestänyt sade ja tuuli vei kyllä voiton meiän teltasta. Tästä järkyttyneinä jouduimme karata Greymouthiin Global Villager hostelliin ja viettää lähes tulkoon kokonaan sisällä. Tääläkin uima-allas ja kunnon sauna jota lähdemme kohta kokeilemaan ja selvitymään viime yön kriisistä.

1 kommentti:

  1. haha. vai että 40 asteinen ruotsalainen sauna.. :D

    VastaaPoista